logo grupo

Compromís social

Carta del president

24 de Diciembre, 2012

Carta del presidente

Benvolgudes sòcies i socis,

És tradicional que el president adrece algunes paraules per felicitar les festes a tota esta immensa família de 13.000 persones sòcies de l'entitat. Insistisc en el tòpic de família perquè exemplifica clarament la tasca de tots els que en formem part. Per una banda, la seguretat que ofereix el fet de pertànyer a un grup sòlid, reforçat que no deixarà que els atacs externs puguen fer-nos mal, d'una altra banda, perquè en una família hi ha la confiança en aquells que ens dirigeixen, perquè sempre buscaran quines són les millors opcions per a la nostra supervivència i el nostre creixement en un món hostil i ple de dificultats.

Ara més que mai la idea de reforçar-nos és fonamental. Ens trobem en una època difícil, uns anys de reflexió dels models econòmics i socials que han estat vigents fins ara, un període d'incertesa que ens permetrà, si fem les coses bé, continuar el nostre camí de manera decidida. Per això, el Consell Rector de Caixa Rural amb el suport incondicional dels socis va prendre una decisió responsable que permetera salvaguardar la identitat d'esta Caixa i assegurar-li el futur. Entrar en un grup sòlid, mantenint la nostra marca i la nostra independència farà possible que continuem fent la faena que va fer nàixer esta entitat: perseguir el benefici i la seguretat dels membres de la cooperativa.

És veritat que caldrà fer alguns sacrificis, sobretot, reduir gastos perquè el benefici repercutisca de manera directa en els socis i els clients, redimensionar l'estructura perquè siga més eficaç, més eficient, però també més pròxima a les necessitats dels socis. No res que no siga allò que hem fet tots a casa, ajustar-nos a les nostres necessitats de manera responsable. Podeu estar segurs, per tant, que els membres dels Consells Rectors són gent que sap quina és la seua responsabilitat i la seua obligació, són, per dir-ho així, els pares de la gran família de què parlava abans. Són persones assenyades que només busquen l'interès comú i per això us demane que dipositeu tota la confiança en ells com jo mateix la tinc i la defense.

Abans d'acabar vull manifestar també l'agraïment a tots aquells treballadors i treballadores que per les necessitats de redimensionar la nostra entitat ens deixaran aviat. Ells i elles ja han fet la seua tasca, ja ham complit el seu paper i ara els toca el gaudi de la jubilació, cedir el pas als que, com ells van fer un dia, prenguen el timó del barco i es guanyen en un futur el mateix agraïment per part de qui estiga en aquell moment al front de l'entitat.

També vull dirigir-me de manera especial a totes les treballadores i els treballadors que a partir d'ara s'encarregaran de la responsabilitat de conduir Caixa Rural Vila-real. Vull que sabeu que compteu amb tota la confiança del president i de tot el consell rector sense cap fissura, sense cap dubte. Tothom diu que el futur és dels jóvens, però Caixa Rural Vila-real ho creu i ho demostra confiant en el bon treball, en la responsabilitat, en el compromís i la dedicació de tots vosaltres. A partir d'ara, tots sumem i entre tots ho farem tot, perquè tots creiem que este model de banca, pròxim, personal, familiar, no pot desaparéixer. Amics i amigues: a treballar pel futur de la Caixa, pel futur d'este model cooperatiu, pel futur, en definitiva, d'esta ciutat.

Ja per acabar, deixeu-me agrair a la família cooperativa, que es manifesta decidida en estes festes a favor de la solidaritat. És possible que, com diuen, els pitjors moments trauen el millor de tots nosaltres, però el que sí que és veritat és que si no estiguera, no podríem traure-ho. Per això, vos demane que feu el possible perquè tots els que us rodegen puguen disfrutar d'estes festes com vosaltres ho fareu.

Bon Nadal a tots i feliç any 2013.