logo grupo

Història

La nostra entitat recorre el seu camí des de 1946, any en què un grup d'agricultors de Xilxes van sentir la necessitat d'associar-se per a disposar d'un servici de "guardar diners", i van constituir la secció de crèdit de la Cooperativa de Servicis en actiu en aquell moment. Un poble no evoluciona si no va unit a la cultura i a les necessitats que es presenten en cada moment. Així ho van entendre un grup d'agricultors que, amb el suport de l'Ajuntament i l'alcalde, Sr. Domingo Espinosa Isach, van aconseguir que en 1966 es constituïra la Caixa Rural, formant un nou Consell Rector i obrint una oficina al públic en l'immoble situat en el carrer Major, núm. 2.

En 1970 i després de complir els requisits legals, la Caixa Rural es va deslligar de la Cooperativa Agrícola, va prendre personalitat jurídica independent i va adoptar el nom de COOPERATIVA DE CRÈDIT CAIXA RURAL LA JUNQUERA DE XILXES.

caja xilxes

Després de rebre l'autorització del Banc d'Espanya, va quedar inscrita en la Secció A amb el número 90, i va iniciar el seu camí amb un caràcter exclusivament agrícola, de tal manera que tant les fonts com l'aplicació dels recursos havien de provindre de l'agricultura i bolcar-se en esta activitat.

A partir de 1985, i especialment després de l'aprovació de la Llei 13/89, va ser quan vam poder començar a oferir els nostres servicis a persones i empreses alienes a l'agricultura.

Al llarg de tots estos anys, Caixa Rural Xilxes ha anat superant totes les vicissituds que la normativa bancària ha anat establint, complint en cada moment els coeficients que estaven en vigor, i adaptant els seus estatuts a totes les lleis i els reglaments que s'han anat aprovant. Així, tenim com a objectiu servir i estar al servici del poble de Xilxes, compartint les seues alegries i dificultats, i oferint el suport financer necessari per al desenvolupament de la seua activitat econòmica i el progrés social dels seus veïns.